Щодо доступу до публічної інформації, розпорядником якої є НКЦПФР

09.08.2019 року набрало чинності Рішення НКЦПФР від 20.06.2019 №353 «Про внесення змін до рішення НКЦПФР від 09.10.2012 № 1403″ Про затвердження Порядку складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є НКЦПФР» (далі — Порядок).
Рішення затверджене НКЦПФР з метою  забезпечення виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»,  також у зв’язку із зміною організаційної структури НКЦПФР, що стосується ліквідації територіальних органів НКЦПФР.

Публічна інформація — це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом (ст.1 ЗУ “Про доступ до публічної інформації»).

Відповідно до Порядку запит на інформацію подається фізичними особами, юридичними особами, об’єднаннями громадян без статусу юридичної особи до НКЦПФР в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Відповідно до інформації, що міститься на офіційному веб-сайті Комісії,  доступ до публічної інформації НКЦПФР можна отримати таким чином:

  • заповнити онлайн форму на сторінці;
  • надіслати інформаційний запит на електронну пошту zapyt@nssmc.gov.ua;
  • надіслати письмовий запит за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 30;
  • ознайомитися з інформацією особисто за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 30, кабінет 430а.

Відповідь на запит на інформацію надається НКЦПФР протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту (реєстрації загальним відділом) у спосіб, обраний запитувачем (на поштову адресу, електронну адресу, факсом, телефоном).

У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, виконавець по запиту не пізніше ніж протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту повідомляє запитувача про необхідність відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк документів, що надаються за його запитом на інформацію, розпорядником якої є НКЦПФР.

З повним текстом Порядку можна ознайомитися за посиланням.

Оставьте комментарий