Затверджено порядок повідомлення про публічну пропозицію

В Міністерстві юстиції зареєстрований Порядок оприлюднення повідомлення емітентами цінних паперів про те, що вони вважаються такими, що здійснювали публічну пропозицію цінних паперів, затверджений Рішенням НКЦПФР №75 від 13.02.2018 року (далі — Рішення №75).

Нагадаємо, що відповідно до  пункту 4 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 16 листопада 2017 року N 2210-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів», всі емітенти (крім інститутів спільного інвестування), що здійснювали публічне розміщення цінних паперів до дня набрання чинності цим Законом, вважаються такими, що не здійснювали публічної пропозиції цінних паперів, крім тих емітентів, які оприлюднили повідомлення про те, що вони вважаються такими, що здійснювали публічну пропозицію цінних паперів, у порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Рішенням №75 встановлюється, що оприлюднення Повідомлення здійснюється шляхом:

  • розміщення у загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР на веб-сайті www.stockmarket.gov.ua;
  • розміщення на власному веб-сайті;
  • подання до Комісії. 

Розміщення відбувається протягом 1 робочого дня після дати прийняття емітентом відповідного рішення, але не пізніше 10:00 другого робочого дня після дати прийняття рішення, подання до Комісії — протягом 7 робочих днів.

Рішенням №75 також встановлюються вимоги до змісту такого Повідомлення.

Рішення №75 набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування. Станом на 30.03.2018 року Рішення №75 не опубліковане.

З повним текстом Рішення №75 можна ознайомитися за посиланням.

Оставьте комментарий