Опубліковано Закону України про ТОВ та ТДВ

У газеті «Голос України» від 17 березня 2018 року опублікований Закон «Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю», про який ми нещодавно згадували у своїх новинах. Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, крім частини 2 ст.23 Закону, яка набирає чинності через один рік з дня набрання чинності Законом.

Таким чином, Закон набуде чинності 17 червня 2018 року, а частина, що стосується  виключення учасника, що має менше 50 % статутного капіталу, у разі смерті, оголошення судом безвісно відсутнім або померлим (фізичні особи) чи припинення учасника — юридичної особи, — з 17 березня 2019 року.

В Прикінцевих та перехідних положеннях зазначено, що Закон України «Про господарські товариства» визнається таким, що втратив чинність, у частині, що стосується товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю.

Протягом року з дня набрання чинності Законом положення статуту ТОВ , ТДВ, що не відповідають Закону, є  чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності Законом. Ця норма не застосовується після внесення змін до статуту ТОВ, ТДВ.

Товариства звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін до статуту товариства у зв’язку з приведенням його у відповідність із цим Законом протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом.

За більше детальною інформацією звертайтеся за телефонами.

Оставьте комментарий