Антикризові заходи НКЦПФР для протидії поширенню COVID-19

16.03.2020 року на офіційному сайті НАЦІОНАЛЬНОЇ КОМІСІЇ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ було розміщено повідомлення, що у зв’язку із запровадженням карантину інфекційної хвороби SARS-CoV-2 (COVID-19). НКЦПФР вважає за доцільне здійснити низку антикризових заходів, які дозволять знизити ризик поширення коронавірусу в Україні.

Зокрема, НКЦПФР вважає за доцільне встановити тимчасово на 2020 рік спеціальний порядок скликання та проведення ЗЗА, який передбачатиме:

  • Можливість проведення у 2020 році ЗЗА дистанційно;
  • Встановлені законодавством терміни проведення річних ЗЗА не застосовуватимуться у 2020 році. Збори можна буде провести до 31 грудня 2020 року;
  • Встановлені законодавством терміни оприлюднення річної звітності акціонерними товариствами — емітентами цінних паперів не застосуватимуться у 2020 році. Річну звітність можна буде розкрити протягом 5 робочих днів після проведення ЗЗА в загальному порядку.
  • У разі завершення строку повноважень членів наглядових рад АТ у 2020 році, повноваження таких членів наглядових рад будуть продовжені у повному обсязі до дати проведення ЗЗА.

З цією метою НКЦПФР спільно з іншими державними органами і народними депутатами із профільного Комітету Верховної Ради працює над комплексом антикризових заходів, який буде розглянуто Верховною Радою на позачерговій сесії.

З повним текстом повідомлення можна ознайомитись на сайті НКЦПФР за посиланням.

Компанія «ЕМІСІЯ» уважно слідкує за ситуацією, яка відбувається на фондовому ринку України в умовах введення карантину та інформуватиме Вас про всі зміни.

 

Оставьте комментарий