Новий порядок складання фінансової звітності на основі таксономії

Раді повідомити про початок функціонування СИСТЕМИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ (СФЗ), яка передбачає подання фінансової звітності в електронному форматі XBRL, підготовленої відповідно до таксономії. НКЦПФР запускає програмний комплекс та спеціалізований веб сайт www.frs.gov.ua, на якому буде розміщено базову інформацію для користувачів СФЗ.

Формат XBRL є загальновизнаним міжнародним стандартом для подання фінансової звітності за МСФЗ в електронному вигляді. Цей формат широко поширений в світі, він дозволяє опрацьовувати великі обсяги якісних та кількісних показників

Нагадуємо, що згідно зі ст.11 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», фінансова  звітність та консолідована фінансова звітність  за  міжнародними  стандартами  складаються  на підставі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами.

Відповідно до  ч. 1 ст. 12-1 Закону, фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за МСФЗ обов’язково мають складати:

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес;
  • публічні акціонерні товариства;
  • суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях;
  • підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ.

2019 рік — перший звітній період, за який підприємства, що зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти, мають подати фінансову звітність на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі.

За більше детальною інформацією звертайтеся за телефонами.

 

Оставьте комментарий