НКЦПФР авторизувала АРІФРУ як першого провайдера інформаційних послуг на фондовому ринку

15.02.2019 на сайті НКЦПФР було опубліковано інформацію про авторизацію першого уповноваженого провайдера інформаційних послуг з оприлюднення фінансової звітності та інформації з фондового ринку України.

НКЦПФР в цій якості авторизувала державну установу «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» (далі – АРІФРУ).

Відтепер, публічні акціонерні товариства, емітенти цінних паперів, суспільно важливі підприємства повинні оприлюднювати фінансову інформацію й передавати регулятору звітність за допомогою авторизованого провайдера, який забезпечить кібер-захист інформації на сучасному рівні та рівний доступ до неї зацікавлених осіб.

АРІФРУ розроблено програмний комплекс, який дозволить учасникам ринку оприлюднювати регульовану інформацію у Загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР та подавати електронну звітність та/або адміністративні дані до НКЦПФР відповідно до встановлених вимог.

Оприлюднення інформації буде здійснюватися через “Особистий кабінет”, розміщений на сайті smida.gov.ua, де в режимі онлайн має відображатися вся історія розкриття інформації, а також статус інформації, що розкривається.

При цьому, всі існуючі системи подання звітності (програми СПЕД та Кабінет клієнта) будуть функціонувати в повному обсязі щонайменше до 01 березня 2019 року.

З повним текстом повідомлення можна ознайомитися за посиланням.

 

Оставьте комментарий