До уваги користувачів СПЕД!

Шановні користувачі програми СПЕД (Системи правового електронного документообігу) — програми відправки особливої, річної та квартальної інформації до НКЦПФР!

Нагадуємо Вам, що для того, щоб отримувати протокол контролю звіту (квитанцію о прийнятті звіту з боку НКЦПФР) необхідно оновити сертифікати НКЦПФР у програмі.

У зв’язку з заміною сертифікату Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, необхідно замінити його в клієнтському застосуванні СПЕД.

Для цього потрібно виконати наступне:
1) Завантажити архів з сертифікатом за цим посиланням.
Розпакувати його у папку C:\Program files\АВТОР\СПЕД\Серверне застосування\ (або інший шлях, залежно де встановлено програму), а також C:\CrtStore с заміною (якщо запропонує замінити існуючий файл).
2) Запустити клієнтське застосування СПЕД, використовуючи ЕЦП керівника (будь-якої організації, якщо їх декілька) та перейти до вікна «Організації».
3) Відкрити організацію «НКЦПФР» для редагування.
4) Завантажити сертифікат з архиву, як сертифікат організації. В повідомленні «У данної організації вже існує сертифікат. Завантажити новий файл зверху?» нажати «ОК». В повідомленні «Заповнити поля для вводу даними з сертифіката» нажати «Cancel».
У разі виникнення наступної помилки: “Помилка під час завантажженя сертифікат: Помилка при спробі побудувати ланцюг сертифікатів для сертифіката користувача.”
Необхідно закрити програму СПЕД. Разархівувати файл Data.rar (доступний за цим посиланням) с заміною папки в C:\Program files\АВТОР\СПЕД\Серверне застосування\ (або інший шлях, залежно де встановлено програму).
5) Якщо в повідомленні «Заповнити поля для вводу даними з сертифіката» Ви нажали «ОК», потрібно зазначити в назві «НКЦПФР», а в ідентифікаторі «37956207».
6) Додавати співробітника (другий підпис) для організації «НКЦПФР» не потрібно!
7) Нажати на формі організації «Прийняти».

Окрім того, у разі, якщо у вашій програмі додано більше ніж одно підприємство і будь-яке з них не здійснило сплату програми на наступний рік (з будь-якої причини — було реорганізовано, ліквідовано, загубилося тощо) — таке підприємство буде блокувати відправу усіх видів інформації для інших підприємств, що додані до СПЕД і були сплачені та перепідклчені на наступний рік!

Тому, рекомендуємо Вам видалити такі підприємства зі свого СПЕД (перед видаленням зберегти усі протоколи контролю звітів цих підприємств).

У разі, якщо вони проведуть сплату та пройдуть повторну активацію — їх з легкістю можна буде додати заново.

Залишилися питання? Телефонуйте!Ми з радістю надамо додаткові безкоштовні консультації.

Оставьте комментарий