Офіційні зміни порядку проведення річних загальних зборів та строків розкриття річної інформації. Наші рекомендації.

Офіційні зміни порядку проведення річних загальних зборів та строків розкриття річної інформації.

 Наші рекомендації.

30.03.2020 року Верховна Рада проголосувала за зміни до законодавства, які дозволяють змінити порядок та строки проведення річних загальних зборів за результатами 2019 року і строки розкриття річної інформації у зв’язку із поширенням на території України коронавірусної хвороби COVID-19, а саме:

— АТ мають право провести річні ЗЗА за результатами 2019 фінансового року у строк не пізніше трьох місяців після дати завершення карантину, встановленого КМУ, а метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19). У разі завершення строку повноважень членів наглядової ради АТ у 2020 році, повноваження таких членів наглядової ради продовжуються в повному обсязі до дати проведення ЗЗА.

річна інформація може бути розкрита емітентами цінних паперів протягом 5 робочих днів після:

  • проведення ЗЗА в порядку, встановленому Законом України «Про акціонерні товариства»;
  • проведення ЗЗУ товариств з обмеженою відповідальністю, які є емітентами цінних паперів, в порядку, встановленому Законом України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

З повним текстом Закону можна ознайомитись за посиланням.

Але враховучи ті зусилля, що ми доклали разом з Вами до складання звітів про корпоративне управління, їх аудит, підготовку зборів* та річного звіту, пропонуємо не зупинятися, а завершити все в заплановані нами строки.

Окрім того, 24.04.2020 року набудуть чинності зміни до Положення  2826, якими ускладнюються і річний звіт, і звіт про корпоративне управління, для реалізації якого  немає програмного забезпечення, а строки його розробки наразі невідомі.

 

*Згідно із запровадженими Кабінетом міністрів обмежувальними заходами, АТ може провести збори акціонерів, якщо в одному приміщенні збереться не більше 10 осіб (з урахуванням голови зборів, секретаря та членів лічильної комісії),

 

Оставьте комментарий