Національний банк України розробив порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу)

Офіційний сайт НБУ повідомляє, що Національний банк розробив порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу). 

У зв’язку зі змінами в українському законодавстві Національний банк України розробив проект постанови Правління Національного банку України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» (далі – Проект).

Проект підготовлений з урахуванням вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах», яким:
— запроваджено новий вид рахунку – рахунок умовного зберігання (ескроу);
— визначено операції, які можуть здійснюватися за рахунком умовного зберігання (ескроу);
— передбачено здійснення звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку, шляхом договірного списання за платіжною вимогою обтяжувача.

Цей документ надасть можливість врегулювати такі питання:
— порядок відкриття, використання і закриття рахунків умовного зберігання (ескроу);
— здійснення звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку, шляхом договірного списання за платіжною вимогою обтяжувача.

Проектом передбачено внесення змін до:
— Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року № 492;
— Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22.

З проектом можна ознайомитися на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Оставьте комментарий