«АНТИРЕЙДЕРСЬКИЙ» ЗАКОН

02 листопада 2016 року набирає чинності Закон України від 06.10.2016 № 1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності«.

Законом вносяться зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном.

Основними нововведеннями Закону є:

  1. Державна реєстрація проводиться незалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя, крім державної реєстрації на підставі документів, поданих в електронній формі, що проводиться незалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах України. Таким чином скасовується екстериторіальність, яка була запроваджена на початку 2016 року. Тобто відтепер підприємство, зареєстроване, наприклад, в Запорізькій області, для проведення реєстраційних дій не зможе звертатися до державного реєстратора, що розташований в будь-якій іншій, крім Запорізькій, області.
  2. Законом встановлюється вимога щодо нотаріального засвідчення підписів на рішенні уповноваженого органу управління юридичної особи, що подається для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі (зокрема, протоколів загальних зборів акціонерів, загальних зборів учасників тощо).

 

  1. Справжність підписів на установчих документах (Статутах) підлягає обов’язковому нотаріальному засвідченню.

 

  1. Закон встановлює вимогу щодо нотаріального засвідчення підписів на передавальних актах та розподільчих балансах юридичної особи.

 

        ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОВНИМ ТЕКСТОМ ЗАКОНУ МОЖНА ЗА ПОСИЛАННЯМ:

Закон України від 06.10.2016 №1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності»

Оставьте комментарий